Van Esch Floral is een floral design studio gevestigd in Sittard. 

 Geboren uit passie voor kunst en onvoorwaardelijke interesse in oude en hedendaagse schilderijen, fotografie, mode en design. Van Esch Floral neemt een vakmanschap benadering aan die streeft naar poëzie. 

 

Ik ben in 2014 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, richting fashion design. Na mijn afstuderen heb ik altijd collecties gemaakt onder mijn eigen label VAN ESCH. Aangezien de liefde voor bloemen er altijd al in zat en ik me op creatief gebied verder wilde ontwikkelen ben ik begin 2018 begonnen aan een bloemisten opleiding. Dit om vakkennis op te doen, want voor mij is het ontwerpen van kleding en floral design iets wat heel veel raakvlakken heeft. Kleur, vorm en textuur spelen voor mij altijd een belangrijke rol. Zo is in 2018 Van Esch Floral ontstaan.

 In oktober 2023 heb ik mijn atelier gecombineerd met een floral shop in het hart van Sittard, waar klanten terecht kunnen voor een artistiek boeket en design interieur accessoires.

 Ik selecteer eigenhandig de bloemen en stel zelf de boeketten samen. Ik streef naar een conceptuele benadering waarbij ik mezelf blijf verrassen. Met verscheidenheid aan bloemen vertegenwoordig ik verschillende emoties in mijn designs en zal ik altijd vasthouden aan mijn gevoel.

–Milou van Esch